Bebbe bliver bestormet

Bebbes pensionatTitel: Bebbes pensionat
Forfatter: Birthe Wichmann
Omslag & illustrationer: Bebbe/Birthe Wichmann
Sider: 56
Forlag: Forlag1.dk
Udgivelsesår: 2007
ISBN: 978-87-7056-000-9

Bebbes pensionat – en fin lille børnebog, der ganske sikkert vil underholde ungerne, mens de sidder på skød og bladrer gennem ”pensionatet” sammen med mor eller far. Som titlen antyder, er det Bebbe, der er indehaver af pensionatet, der startes op sammen med tusindbenet Victor. På de 56 sider læser vi en række korte, men sammenhængende, historier om hvad der foregår på dette gæstfrie sted, samt hører om de personer/figurer, der efterhånden finder logi på stedet – og bliver boende.

Historierne er ganske morsomme og det virker som om, at visse af tingene er selvoplevede af forfatteren – sikkert med egne børnebørn.

Der er stort set en historie på hver side, hvortil der hører en tegning, der fylder en halv side- og som i de fleste tilfælde relaterer sig til historien. Billederne er virkelig gode og morsomme – og jeg vil tro, men kan få lige så lang tid til at gå, med at fabulere over billederne og skabe sine egne historier, som på at læse teksten.

To ting synes jeg er en lille smule problematisk. Der er voldsomt mange personer/figurer i bogen – personligt kunne jeg ikke finde rundt i dem, og jeg tvivler på at de små poder kan holde styr på regnskabet. Den anden ting er, at forfatteren få steder ”falder i” og anvender et sprog, der er for voksent, og som falder uden for sproget i resten af bogen. Hør fx her: ”… på grund af skiftende regeringers udbredte mangel på fremsyn…”, (s. 9). Og denne her: ”… det var ikke just lyst til at synge fædrelandssange, der besjælede hende…”, (s. 21).

Generelt synes jeg det er ganske udmærket børnebog, som absolut vinder fordi der er de flotte tegninger, man kan skabe sine egne historier ud fra.

En tanke om "Bebbe bliver bestormet"

Der er lukket for kommentarer.